Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

ACM: lichte stijging tarieven stroom en gas

door Ӕde de Jong 1 reactie Leestijd: 2 minuten

De prijzen op de groothandelsmarkten zijn de afgelopen tijd licht gestegen. Daardoor zijn de tarieven van stroom en gas van vaste en variabele energiecontracten ook licht omhooggegaan. Dat blijkt uit de Monitor Consumentenmarkt Energie van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).   

Variabele en vaste contracten zijn licht in prijs gestegen ten opzichte van vorige maand, aldus de ACM. De prijzen op de beurs stegen vorige maand en daardoor gaan de tarieven van energiecontracten deze maand iets omhoog. De prijzen van variabele contracten stegen met 1%. Vaste contracten zijn 2 tot 3% duurder dan vorige maand. Hier vindt u wekelijks het hoogste en laagste gastarief op Gaslicht.com. 

Meeste consumenten hebben een vast contract 

De meeste consumenten hebben op dit moment een vast contract, al daalt dat aantal wel op dit moment. Het aantal huishoudens met een vast of variabel contract stijgt juist licht.  

Tarieven niet onredelijk hoog 

De ACM ziet erop toe dat energieleveranciers geen onredelijk hoge tarieven vragen. Dat is op dit moment ook niet het geval, vindt de toezichthouder. Wel zijn er op dit moment een aantal tarieven die bij de ACM ‘vragen oproepen’. De toezichthouder spreekt leveranciers hier zo nodig op aan en kan maatregelen nemen. 

Aanbod van leveranciers vergelijken 

De ACM adviseert consumenten dan ook om het aanbod van de verschillende leveranciers goed met elkaar te vergelijken. Zo vindt u altijd de beste deal. Als u nu een 1-jarig vast contract afsluit, zit u komende winter goed en heeft u geen last van eventuele prijsstijgingen. 

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: vrijdag 13 september 2024

Ӕde  de Jong
Ӕde de Jong Content marketeer

Ӕde is sinds begin 2023 werkzaam als content marketeer bij Gaslicht.com, Bellen.com en Internetten.nl. Hij is actief betrokken bij de websitecontent en het nieuws en zet zich dagelijks in om de complexe energie- en telecommarkt begrijpelijk te maken. Daarnaast is Ӕde verantwoordelijk voor het actualiseren van de websites.

Reacties (1)

Geplaatst door: Boudewijn Lutteke ()

Hoe hoog wordt de Vermindering energiebelasting in 2025?

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.