Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen Zonder Gedoe
Bespaar fors op uw energierekening
Zonnepanelen zijn vanwege het rendement en de terugverdientijd op dit moment een interessante investering. Daarnaast bespaart u elk jaar honderden euro’s op uw energierekening.
Zonnepanelen kopen zonder zorgen
Met Zonnepanelen Zonder Gedoe koopt u zonnepanelen die passen bij uw situatie. Gaslicht.com heeft de beste zonnepanelen voor u vergeleken en regelt het van A tot Z. Zo maken wij het aanschaffen van zonnepanelen kinderlijk eenvoudig. Daarnaast draagt u ook nog eens bij aan een beter klimaat. Als u een aanvraag doet, volgt er een adviesgesprek. Dit adviesgesprek is net als de offerte volledig vrijblijvend.
Zonnepanelen bij Gaslicht.com
Waarom zonnepanelen kopen via Gaslicht.com?
- Wij hebben al voor u vergeleken — Voor elk budget een AAA-kwaliteit systeem
- Klaar voor de toekomst — Thuisbatterij kan worden aangesloten voor stroomopslag
- Persoonlijk contact en maatwerk — Van A tot Z helpen we u met de juiste keuzes
- Volledige betrouwbaarheidsgarantie — Tot 25 jaar garantie op product en vermogen
Klanten over Zonnepanelen Zonder Gedoe
Bernard, Appelscha
"We zijn al eens eerder met zonnepanelen bezig geweest maar toen in de koelkast gezet. Totdat we per toeval eigenlijk in contact kwamen met Zonnepanelen Zonder Gedoe. Goed, helder en eerlijk advies! Afspr..."We zijn al eens eerder met zonnepanelen bezig geweest maar toen in de koelkast gezet. Totdat we per toeval eigenlijk in contact kwamen met Zonnepanelen Zonder Gedoe. Goed, helder en eerlijk advies! Afspraken (ook bellen) worden goed nagekomen. Snelle levertijd. De kundige installateurs waren ook zeer prettig in de omgang. Na de installatie hadden we een probleempje met de verbinding van de app. Alles op alles werd gezet om dit snel voor ons op te lossen. Ook de teruggave van de btw wordt voor ons geregeld. Wij zijn super tevreden en kunnen Zonnepanelen Zonder Gedoe echt aanbevelen."
Harmen, Nes
"Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden.""Wij hebben een uitstekende ervaring met Gaslicht.com als leverancier van onze zonnepanelen. Alert afwerken van de aanvraag en een zeer vakkundige installatie. Wij zijn uitermate tevreden."
Dhr Wemmers, Aerdenhout
Jullie slogan “Zonder Gedoe” is goed gekozen, want dat maken jullie echt waar. Jullie hebben het beste aanbod al vergeleken en de aanvraag via de site werkt heel eenvoudig. Deze werd snel en deskun...Jullie slogan “Zonder Gedoe” is goed gekozen, want dat maken jullie echt waar. Jullie hebben het beste aanbod al vergeleken en de aanvraag via de site werkt heel eenvoudig. Deze werd snel en deskundig opgevolgd, de afspraak werd snel gemaakt en binnen 3 weken lagen de panelen op het dak. En de installateurs die langskwamen, dat waren echte toppers. Ze communiceerden netjes, waren vriendelijk, werkten snel en nauwkeurig en alles verliep in goed overleg. Ik weet uit ervaring van mijn schoonouders dat dit ook heel anders kan uitpakken. Lees meer over de ervaringen van dhr Wemmers.
Veelgestelde vragen
Hoe zit het met de brandveiligheid van zonnepanelen?
Zonnepanelen met micro-omvormers zijn de veiligste optie. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Als gelijkstroom door de kabels over het dak loopt, kan dit in sommige gevallen leiden tot een zogeheten vlamboog, en kan er brand ontstaan. Bij wisselstroom geldt dit niet. Micro-omvormers zetten de opgewekte gelijkstroom meteen om in wisselstroom. Daardoor loopt er geen gelijkstroom maar wisselstroom over het dak naar de meterkast.
Is het in verhouding goedkoper om meer zonnepanelen te kopen?
Ja, het is relatief goedkoper om een grotere set zonnepanelen te kopen. Hoe meer zonnepanelen u koopt, des te goedkoper elk afzonderlijk paneel is. Daarnaast is het goedkoper om alle panelen in één keer te laten plaatsen, in plaats van in etappes. Op die manier bespaart u op installatiekosten.
Werken mijn zonnepanelen als het energienet in Nederland overbelast is?
Consumenten hebben hier relatief weinig last van. Het is vooral hinderlijk voor bedrijven. Nederlandse consumenten hebben veel rechten. Bij een overbelast energienet (netcongestie) moet de netbeheerder voor uitbreiding in de straat zorgen. De meeste netcongestie vindt plaats rond 12 uur ‘s middags. De rest van de dag doen de zonnepanelen het gewoon. De meeste mensen zijn op dit tijdstip niet thuis. Bent u wel thuis en dreigt het net vol te raken? Dan kunt u het beste zo veel mogelijk eigen stroom verbruiken, bijvoorbeeld door de wasmachine aan te zetten of uw elektrische auto of thuisbatterij op te laden.
Hoeveel zonnepanelen moet ik aanschaffen?
De kosten en opbrengst van zonnepanelen hangen af van het aantal panelen dat u op uw dak legt. U kunt bepalen aan de hand van uw budget hoeveel panelen er op uw dak passen of hoeveel stroom u wilt opwekken. Wij raden u aan ongeveer hetzelfde aantal kWh op te wekken als uw verbruik. Op uw energierekening kunt u zien hoeveel kWh u in een jaar verbruikt. Gaat u komende jaren meer stroom verbruiken door de aanschaf van een elektrische auto of warmtepomp? Houd hier dan rekening mee.
Wat zijn de beste zonnepanelen?
Wat de beste zonnepanelen zijn, is voor iedereen verschillend. Er spelen meerdere factoren mee. Hier moet u bij de aanschaf goed op letten. Wilt u het liefst zo goedkoop mogelijk zonnepanelen aanschaffen? Dan zijn de goedkoopste panelen de beste. Gaat u liever voor het hoogst mogelijke rendement? Kies dan het meest efficiënte paneel. Naast zonnepanelen moet u ook de juiste omvormer kiezen. Een verkeerd gekozen omvormer kan uw rendement aanzienlijk verminderen. U kunt zonnepanelen vergelijken op Gaslicht.com.
Losse zonnepanelen
Tenzij u zelf de benodigde kennis heeft op het gebied van elektra kunt u beter geen losse zonnepanelen kopen om zelf te installeren. Het installeren van zonnepanelen is vrij ingewikkeld en niet zonder risico’s. U kunt dit beter aan een erkende installateur overlaten.
Zonnepanelen die u bij ons kunt bestellen
De selectie:
De kosten van zonnepanelen
Zonnepanelen kopen is een slimme investering in duurzame stroom. U gaat meteen besparen op uw energienota door de groene stroom die u opwekt. Zonnepanelen kosten inclusief omvormer en installatie een paar duizend euro. De prijs van zonnepanelen hangt onder meer af van het merk, het opwekvermogen en de grootte. Gemiddeld kost een set van 10 zonnepanelen € 4500, inclusief omvormer en volledige installatie. Zonnepanelen zijn dus nog steeds een goede investering. Bovendien zijn zonnepanelen duurzaam, want u bespaart met 10 panelen zo'n 1000 kilo CO2-uitstoot per jaar.
De terugverdientijd van zonnepanelen
De terugverdientijd van zonnepanelen is nog steeds gunstig, al duurt het vanwege de terugleverkosten en extra kosten voor zonnepaneelbezitters wel wat langer. Bij het bepalen van de terugverdientijd moet rekening worden gehouden met het stroomtarief, alle extra kosten voor teruglevering en het mislopen van (welkomst)kortingen. Wist u dat de garantietermijn op zonnepanelen inmiddels kan oplopen tot 25 jaar? Dus ook nadat u uw zonnepanelen heeft terugverdiend, kunt u er nog jarenlang van profiteren.
De nieuwste generatie zonnepanelen hebben een hoge opbrengst per paneel. Hierdoor kunt u met 9 of 10 panelen prima het gemiddelde jaarlijkse verbruik van een gemiddeld huishouden opwekken. Afhankelijk van het tarief van uw energieleverancier wordt de terugverdientijd bepaald.
Dakgeschiktheid
De meeste Nederlandse daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Voor een optimale prestatie zijn de richting en helling van het dak belangrijk. Ook schaduwdichtheid en beschikbare ruimte spelen een rol. Zonnepanelen op een schuin dak op het zuiden vangen de meeste zon op en geven de hoogste stroomopbrengst. Maar ook een dak op het oosten en westen is vaak geschikt. Zonnepanelen op een schuin dak leveren meer op dan panelen op een plat dak. Schaduw heeft ook invloed op de stroomopbrengst van uw panelen. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor: geef elk paneel een eigen omvormer (micro-omvormers). Gaat u zonnepanelen kopen? Check dan hoeveel plek u heeft voor de panelen. Een nieuw zonnepaneel is gemiddeld 176 bij 104 centimeter groot.
De richting van het dak is minder belangrijk bij een plat dak. Vaak worden de panelen gericht naar het zuiden, want dan vangen ze de meeste zon. Maar de zonnepanelen kunnen alle kanten op richten. Bij een plat dak moet u er wel rekening mee houden dat er minder panelen op het dak passen. Dit komt omdat de panelen zelf ook schaduw creëren. Over het algemeen heeft u zo’n 2,3 m² dak nodig per m² paneel. Gaat u zonnepanelen kopen voor uw dakkapel? Dan is het goed om te weten wat de draagkracht is van de dakkapel zodat u weet hoeveel zonnepanelen er geplaatst kunnen worden.
(bron: Milieu Centraal)
De levensduur van zonnepanelen
De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van gemiddeld 25 jaar. Daarmee zijn zonnepanelen een duurzame investering waar u lang plezier van heeft. Het aantal levensjaren van zonnepanelen kunt u verlengen door ze goed te onderhouden en schoon te houden.
Btw
Vanaf 1 januari 2023 heeft het kabinet de belasting op zonnepanelen afgeschaft. Het tarief daalt dan van 21% naar 0%. Dit geldt alleen voor zonnepanelen die worden geplaatst op woningen of bijgebouwen van een woning, zoals een garage. Particulieren hoeven dus de belasting niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst.
Aanpassingen in de meterkast
Voor het terugleveren van zonne-energie moet uw aansluiting zwaar genoeg zijn en moet u een meter hebben die geschikt is voor terugleveren. De omvormer moet altijd op een aparte groep worden aangesloten. Het kan dus zijn dat hiervoor aanpassingen in de meterkast nodig zijn.
Gaat u niet meer dan 4500 Wp aan zonnepanelen aansluiten? Dan kunt u de omvormer zonder problemen installeren in uw meterkast. Maar is dit meer? Dan kan het zijn dat u een zwaardere hoofdaansluiting nodig heeft. Een 1-faseaansluiting is geschikt voor een klein huishouden met een paar zonnepanelen. Plaatst u meer dan 12 zonnepanelen? Dan heeft u een 3-fasenaansluiting nodig. Wij kunnen u hierin adviseren, mocht u er niet uitkomen.
Zonnepanelen verzekeren
De zonnepanelen zijn bevestigd aan uw dak. Deze wordt daardoor standaard meeverzekerd in uw opstalverzekering. Heeft u een plat dak? Vraag dan na bij uw verzekering of uw zonnepanelen onder de dekking van uw opstalverzekering vallen. U dient, na de installatie, dit nog wel bij uw verzekeringsmaatschappij door te geven. Bent u niet zeker of uw huidige verzekeraar de beste voor u is bij deze nieuwe situatie? Dan helpen onze collega's van Poliswijzer.nl u graag met het optimaal verzekeren van de zonnepanelen en de woning.
Meer informatie over zonnepanelen
- Zonnepanelen vergelijken
- Zonnepanelen leveranciers
- Thuisbatterij zonnepanelen
- Opbrengst van zonnepanelen
- Zonnepanelen waar op letten?
- Wel of geen zonnepanelen?
- Zonnepanelen huren?
- Zonnepanelen aanvragen
- Zonnepanelen optimaal benutten
- Hoe werken zonnepanelen?
- Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
- Alles over zonnepanelen