Vergelijk het volledige energieaanbod
Energie vergelijken

Innova Energie lanceert nieuw energiecontract zonder terugleverkosten

door Jeanet Woldring 7 reacties Leestijd: 2 minuten

innova-energie-15jaar.svgEnergieleverancier Innova Energie lanceert een nieuw 3-jarig energiecontract: Innova Zon Zeker. Bij het contract voor stroom én gas betalen zonnepaneelbezitters géén terugleverkosten als ze tot 3000 kWh per jaar terugleveren. Is het goedkoper dan een contract met terugleverkosten?

Vaste tarieven en geen terugleverkosten

Met het nieuwe contract richt de energieleverancier zich op huishoudens die ongeveer 8 tot 12 zonnepanelen hebben. Het biedt niet alleen zekerheid met vaste tarieven, maar stelt hen ook de komende 3 jaar vrij van de vaste terugleverkosten die nu bij nagenoeg alle leveranciers gelden. Vandebron was de eerste die half augustus vorig jaar terugleverkosten introduceerde. Er kwam toen veel kritiek, maar inmiddels hanteren alle leveranciers extra kosten voor zonnepaneelbezitters. Innova Energie, die 15 jaar bestaat, is nu de eerste die deze kosten voor een bepaalde groep afschaft.

Goedkoper dan mét terugleverkosten?

Zijn huishoudens met dit zogenoemde 'Zon Zeker' contract goedkoper uit als ze minder dan 3000 kilowattuur terugleveren? Wij namen de proef op de som bij een zonnepaneelbezitter die 3000 kWh per jaar afneemt en 2500 kWh teruglevert. Daarnaast verbruikt hij 1200 m³ gas per jaar. Kijken we alleen naar 3-jarige contracten, dan is Innova Zon Zeker het voordeligst met € 154 per maand. Het scheelt ongeveer een tientje met hun reguliere contract waarbij terugleverkosten berekend worden. Overigens zijn contracten met een looptijd van 1 jaar nog iets goedkoper. 

Wat als huishoudens 3000 kWh of meer per jaar terugleveren?

Voor huishoudens die meer dan 3000 kilowattuur per jaar terugleveren gelden dezelfde terugleverkosten als voor het reguliere aanbod van Innova Energie. Dat betekent dat er met schalen gewerkt wordt. Zo bedragen de vaste terugleverkosten bij een teruglevering van 3000 - 4000 kWh per jaar € 440 (afgerond). Het is en blijft vooral belangrijk goed te vergelijken op basis van het eigen ingeschatte jaarverbruik om na te gaan welk contract het best passend is bij uw situatie.

Deel dit artikel op:
Geactualiseerd: maandag 30 september 2024

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Reacties (7)

Geplaatst door: Laura ()

Beste,
Ik vraag me af hoe het zit wanneer ik net iets meer dan 3000 kWh teruglever. Stel ik kom uit op 3010 kWh per jaar, betaal ik dan opeens die 440 euro?

Geplaatst door: Rob von Hebel ()

Sorry Patrick, jullie schrijven niet Betalen maar noemen dat Vaste terugleverkosten. Als je tussen de 3000 en 4000 kwh terugleverd.

Geplaatst door: Rob von Hebel ()

In jullie eigen voorbeeld hebben jullie het over Betalen. Een andere grap bij Innova is dat je voor je meer geleverde Kwh's maar 5 cent krijgt. En dat ook maar tot max 2000 kwh.
Misschien ook wel zo eerlijk om dat er in te zetten. En ja, tot 3000 kwh geen terugleverkosten.

Houdt mij via email op de hoogte van reacties werkt dus niet. Maar dat is een ander verhaal.

Opmerking van de redactie op 02-10-2024
Beste Rob,

Bedankt voor uw reactie
Bij Innova krijgt u inderdaad 5 cent per kWh terugleververgoeding als u meer stroom teruglevert dan verbruikt. Deze vergoeding geldt dan inderdaad tot max 2000 kWh aan netto teruglevering. Maar in totaal mag er natuurlijk ook maar 3000kWh aan teruglevering zijn.
Zo gelden er dus voor veel pakketten bij verschillende leveranciers ook verschillende voorwaarden en limieten. Uiteraard zijn deze allemaal meegenomen in onze vergelijking.

Met vriendelijke groet,
Patrick
Geplaatst door: Rob von Hebel ()

Bij de toppic Salderen (verrekenen) hebben jullie het steeds over Betalen.
Dit klopt toch niet?
Of is het zo, als ik stroom terug lever krijg ik minder geld per Kwh dan als ik stroom inkoop. Noemen jullie dat verschil Betalen?

Opmerking van de redactie op 01-10-2024
Beste Rob,

Zou u misschien aan kunnen geven waar u dat heeft zien staan? Bij salderen betaalt u namelijk niks.
Het salderen is het tegen elkaar wegstrepen van uw verbruik en teruglevering. Als u meer teruglevert dan verbruikt ontvangt u daar dan nog een vergoeding voor.
Los daarvan betaalt u voor alle stroom die u teruglevert aan het net dan de terugleverkosten. Behalve dus bij dit pakket van Innova Energie als uw teruglevering lager is dan 3000kWh.

Ik hoor het graag van u.

Met vriendelijke groet,
Patrick
Geplaatst door: Emiel ()

Dit contract is alleen voor nieuwe klanten van Innova, niet voor bestaande klanten. Vreemd

Opmerking van de redactie op 01-10-2024
Beste Emiel,

Het pakket wat zij nu aanbieden via onze website wordt inderdaad alleen aangeboden voor nieuwe klanten. Mocht u als bestaande klant willen weten wat zij u nog aan kunnen bieden dan zou u de leverancier altijd even kunnen bellen.

Met vriendelijke groet,
Patrick
Geplaatst door: Dennis ()

Zitten hier verder geen addertjes onder het gras? Er wordt gewoon normaal gesaldeerd?

Opmerking van de redactie op 01-10-2024
Beste Dennis,

Hier zitten inderdaad geen addertjes onder het gras. Enige voorwaarde is, zoals ook vermeld, dat de teruglevering onder de 3000kWh blijft. Komt het daar toch boven worden er wel terugleverkosten in rekening gebracht.

Met vriendelijke groet,
Patrick
Geplaatst door: Jan Hendrik Schurink ()

Ik wil graag overstappen zonder dat ik moet betalen voor terug leveren

Opmerking van de redactie op 01-10-2024
Beste Jan Hendrik,

Dan zou dit pakket, mits de teruglevering onder de 3000kWh blijft, dus het geschikte pakket voor u zijn.

Met vriendelijke groet,
Patrick

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Website van het Jaar Shopping Awards

Vergelijk het volledige energieaanbod

Vergelijk objectief alle energieleveranciers. Bij ons stapt u gemakkelijk in drie stappen over. Overstappen via Gaslicht.com is altijd gratis. Vergelijk en stap over.