Website Eneco niet klaar voor overstappers
Leestijd: 2 minuten
De website van Eneco is nog niet klaar voor nieuwe klanten. Dat zegt onderzoekbureau Cemit, dat gekeken heeft naar de effectiviteit van de websites van de grootste Nederlandse energie-aanbieders.
De websites van alle grote energiebedrijven zijn de afgelopen maanden aangepast om overstappers binnen te halen. De onderzoekers beweren dat de site van Eneco minder effectief is dan die de andere grote leveranciers t.w. Essent, Nuon en Delta.
Essent was de winnaar van dit onderzoek dat zich richtte op de categorieën: kwaliteit en hoeveelheid informatie, conversiekracht, gebruikersvriendelijkheid en betrouwbaarheid. Eneco bleef achter op interactiviteit, productinformatie, voorlichting en advies. Ook is op de site geen adviesmodule te vinden die consumenten helpt om hun voordeel te berekenen. Verder is er geen aanmeldformulier. Kortom, Eneco is online duidelijk nog niet klaar voor nieuwe klanten. volgens Cemit. Toch vonden de onderzoekers nog enkele positieve punten betreffende de snelheid van de website en de 'branding'.
(Dat Eneco grote waarde hecht aan branding, blijkt wel uit het feit dat 'de zusjes van Eneco energie' bijna dagelijks zijn te horen op de radio met een inmiddels bekendgeworden deuntje!)
Overigens is op winnaar Essent ook nog veel kritiek. De pagina's op de site zijn door de vele afbeeldingen zo groot dat ze alleen goed toegankelijk zijn via een breedbandverbinding. Verder zijn er te veel 'clicks' nodig en is de prijsinformatie te ver weggestopt.
Ook keek Cemit naar de websites van de ‘nieuwe’ energiebedrijven Evolta en Energiebedrijf.com. Uit het onderzoek blijkt dat deze websites in de totaalbeoordeling nog lager scoren.
Laatste nieuws
-
Dit zijn de goedkoopste energiecontracten van februari 2025
4 februari 2025 Wij zetten elke maand de goedkoopste vaste, variabele en dynamische contracten voor u op een rij. Di...
-
'Gasprijs omhoog, gasvoorraad omlaag' Dit is wat u moet weten
21 januari 2025 De Energiemonitor van de ACM toont aan dat een variabel energiecontract duurder is dan een vast ener...
-
Dit zijn de goedkoopste energiecontracten van januari 2025
6 januari 2025 Wij zetten elke maand de goedkoopste vaste, variabele en dynamische contracten voor u op een rij. Di...
-
Netbeheerkosten in 2025 gemiddeld met 76 euro omhoog
19 december 2024 De netbeheerkosten voor 2025 zijn bekend. De stijging varieert op jaarbasis van € 32 bij Westland to...
-
ACM: leveringstarieven en netbeheerkosten stijgen, energiebelasting daalt
13 december 2024 De leveringstarieven van vaste en variabele tarieven zijn deze maand licht gestegen. Zo ook de netbe...