Thuisbatterij kopen

Thuisbatterij Zonder Gedoe

Nu met
cashback
Thuisbatterij in 3 stappen
  • Installatie binnen 8 weken
  • Tot 15 jaar garantie
  • Brandveilige thuisbatterij

Wij vragen uw adresgegevens om de kosten nauwkeurig te berekenen.

Voor statistische doeleinden bewaren we alleen uw postcode, maar zonder huisnummer zodat uw privacy gewaarborgd blijft.

Wij delen uw adresgegevens niet met derden.
Bekijk uw advies in een paar kliks

Goed voorbereid op de toekomst

Met een thuisbatterij bent u goed voorbereid op de toekomst. U slaat goedkope of zelf opgewekte stroom op en gebruikt die wanneer het u uitkomt. Als uw verbruik wijzigt, kunt u in de toekomst uitbreiden met extra opslagcapaciteit.

Thuisbatterij kopen zonder zorgen

Met Thuisbatterij Zonder Gedoe koopt u batterijen die passen bij uw situatie. Gaslicht.com heeft de beste thuisbatterijen voor u vergeleken en regelt het van A tot Z. Zo maken wij het aanschaffen van thuisbatterijen kinderlijk eenvoudig. Als u een aanvraag doet, volgt er een adviesgesprek. Dit adviesgesprek is net als de offerte volledig vrijblijvend.

Thuisbatterij bij Gaslicht.com

Thuisbatterij kopen
Waarom een thuisbatterij kopen via Gaslicht.com
  • Wij hebben al voor u vergeleken — Voor elk budget een AAA-kwaliteit systeem
  • Klaar voor de toekomst — Thuisbatterij slaat stroom op zolang u het niet nodig heeft
  • Persoonlijk contact en maatwerk — Van A tot Z helpen we u met de juiste keuzes
  • Volledige betrouwbaarheidsgarantie — Tot 15 jaar garantie
Sunpower Bekijk onze thuisbatterij leveranciers

Veelgestelde vragen

over thuisbatterij

Heb ik zonnepanelen nodig als ik een thuisbatterij koop?

Nee, dat is niet nodig. Hoewel veel eigenaren van een thuisbatterij ook zonnepanelen hebben, is een thuisbatterij ook een goede optie als u geen zonnepanelen heeft. U kunt de batterij opladen met goedkope stroom van het net, bijvoorbeeld als u een dynamisch energiecontract heeft of een vast of variabel contract met dubbeltarief. Op de momenten dat de stroom duurder is, gebruikt u de stroom uit de thuisbatterij.

Hoeveel thuisbatterijen heb ik nodig?

Dat hangt af van uw stroomverbruik. Onze thuisbatterijsystemen zijn modulair. U kunt kiezen voor 3,5 - 10 kWh batterij-opslag, maar het is ook mogelijk om voor meer batterijen te kiezen. Ook kunt u later het bestaande systeem eenvoudig uitbreiden met extra thuisbatterijen om uw opslag te vergroten tot 40 of zelfs 60 kWh.

Is een thuisbatterij veilig?

Ja. Op Gaslicht.com verkopen we alleen thuisbatterijen met de veilige LiFePO₄ batterijcellen. Daarnaast zijn alle thuisbatterijen die we aanbieden IP55 of IP65 gecertificeerd. Ze zijn dus tot op zekere hoogte bestand tegen stof en water.

Moet ik mijn thuisbatterij registreren?

U bent verplicht om uw thuisbatterij te registreren bij uw netbeheerder. Dit kunt u doen via energieleveren.nl. Heeft u uw energieopslaginstallatie in de afgelopen 2 jaar al geregistreerd door ‘Opslag aanwezig’ aan te kruisen? Dan zal uw netbeheerder u aanschrijven en controleren of u echt een thuisbatterij heeft aangeschaft. Als u daadwerkelijk een thuisbatterij heeft, zal uw netbeheerder vragen om deze apart te registreren via energieleveren.nl.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een thuisbatterij?

Bij de aanschaf van een thuisbatterij moet u op een aantal zaken letten: 

  • De kosten; 
  • De levensduur (het aantal laadcycli); 
  • Het opslagvermogen; 
  • Of de batterij modulair (uitbreidbaar) is; 
  • Het type batterij: Gaslicht.com verkoopt alleen thuisbatterijen met de veilige LiFePO₄ batterijcellen;
  • De garantie. 

Wanneer kan ik de btw op mijn thuisbatterij terugvragen?

Als u aan een aantal voorwaarden voldoet, kunt u de btw op de aanschaf en installatie van uw thuisbatterij terugvragen.

  • De thuisbatterij moet gebruikt worden voor de in- en verkoop van stroom bij en aan een energiemaatschappij.
  • U moet een dynamisch energiecontract hebben.
  • U moet btw-aangifte doen over de stroom die u teruglevert.
  • U mag op het moment van aanschaf en installatie van de thuisbatterij geen gebruikmaken van de Kleineondernemersregeling (KOR).
  • De thuisbatterij moet met een energiemanagementsysteem (EMS) zijn uitgerust.
  • De factuur van de thuisbatterij en het energiecontract moeten op uw naam staan.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

  • U bent minder afhankelijk van het stroomnet; 
  • U gebruikt voornamelijk groene stroom, omdat u de thuisbatterij in de meeste gevallen oplaadt met zelf opgewekte stroom; 
  • Uw energierekening daalt: u neemt namelijk minder stroom af van het net; 
  • Met een thuisbatterij verdubbelt u ongeveer het verbruik van uw eigen zonnestroom; 
  • U gebruikt uw eigen stroom wanneer de prijs hoog is en laadt de batterij op als de tarieven laag liggen (bij een dynamisch energiecontract). 

Wat is een thuisbatterij?

Met een thuisbatterij kunt u het overschot van de groene stroom die uw zonnepanelen opwekken opslaan om op een later moment te gebruiken. Een thuisbatterij bevestigt u aan de muur of op een andere vaste plek in uw woning. Bijvoorbeeld in een kelder, carport of schuur. Al onze thuisbatterijen zijn modulair. Dit betekent dat u de batterij met modules uit kunt breiden, zodat u meer energie op kunt slaan. Een thuisbatterij met 10 kWh is een optie, maar u kunt uw systeem uitbreiden tot wel 60 kWh.

hoe werkt een thuisbatterij uitgelegd


Welke omvormer heb ik nodig?

Omvormers geleiden stroom naar de thuisbatterij wanneer er meer zonne-energie wordt opgewekt dan verbruikt. Wordt er op een gegeven moment meer energie verbruikt dan opgewekt, dan wordt er door de omvormer energie uit de batterij gehaald. Een omvormer zet ook de opgewekte energie (gelijkstroom) om in bruikbare energie (wisselstroom). Sommige thuisbatterijen hebben een geïntegreerde omvormer. Een thuisbatterij met geïntegreerde omvormer kunt u het beste meteen aanschaffen als u van plan bent om zonnepanelen én een thuisbatterij aan te schaffen. Heeft u al zonnepanelen en dus een omvormer? Dan zijn er ook thuisbatterijen beschikbaar die u kunt aansluiten op de al aanwezige omvormer. Als u zonnepanelen met een hybride omvormer koopt, kunt u daar later altijd een thuisbatterij op aansluiten.


Is volledige onafhankelijkheid van het stroomnet mogelijk met een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een goede stap in de richting om onafhankelijk van het stroomnet te worden. In de lente- en zomermaanden zou u met een thuisbatterij onafhankelijk kunnen zijn van het energienet. In deze maanden schijnt de zon overdag genoeg uren. Als uw zonnepanelen stroom opwekken, laadt uw thuisbatterij op en een deel van de stroom gebruikt u op dat moment. In de zomer zullen uw zonnepanelen voldoende energie opwekken om u direct te voorzien van stroom én de thuisbatterij vol te laden. Deze opgeslagen energie kan in de avond/nacht en op bewolkte dagen gebruikt worden.

Maar als u een extreem zonnige zomerdag vergelijkt met de donkere herfst- en wintermaanden, zult u begrijpen dat het in Nederland in deze maanden niet mogelijk is om onafhankelijk te zijn van het stroomnet. Er wordt dan niet genoeg stroom opgewekt. De zon schijnt in deze maanden onvoldoende om u direct van genoeg duurzame stroom te voorzien én voldoende energie op te slaan voor later gebruik. Zo blijft aansluiting op het elektriciteitsnet noodzakelijk.


Thuisbatterij als veiligheidsmaatregel bij netuitval

Een thuisbatterij is een goede optie bij netuitval. In onze vergelijker vindt u thuisbatterijen met stroomback-up, waarbij uw apparaten kunnen blijven draaien als de stroom uitvalt. Met een thuisbatterij bent u beter op onzekerheid voorbereid.

Sommige apparaten mogen echter absoluut niet uitvallen. Denk aan medische apparatuur. In zulke gevallen is een thuisbatterij met een 24/7 UPS-systeem, dat bij stroomstoringen meteen overschakelt op de thuisbatterij, de juiste keuze. Zoals de EP600 + B500 van Bluetti. Er zijn wel aanpassingen in de meterkast nodig.


Thuisbatterij bij dynamische tarieven

Met een dynamisch energiecontract kunt u profiteren van schommelende energieprijzen. Als u geen zonnepanelen heeft of als het niet zonnig is, kunt u uw thuisbatterij het beste opladen als de stroom goedkoop is. Bij een dynamisch energiecontract is de stroomprijs gekoppeld aan de inkoopprijs. U laadt de batterij op als de stroom goedkoop is en gebruikt de stroom uit de thuisbatterij bij een hoog uurtarief.


Is een thuisbatterij verplicht i.c.m. zonnepanelen?

Nee, het is niet verplicht om een thuisbatterij aan te schaffen in combinatie met zonnepanelen installatie. Het aanschaffen van een thuisbatterij is geheel vrijwillig.


Geactualiseerd: maandag 6 januari 2025

Informatie gecontroleerd door expert

Ӕde  de Jong

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Ӕde de Jong, specialist in energie.

Website van het Jaar Shopping Awards

Ontdek wat een thuisbatterij kan

Vergelijk pakketten met thuisbatterijen inclusief omvormers en montagemateriaal.