Termijnbedrag hoger na overstap. Hoe zit dat?
door Marion Veldhuizen 1 reactie Leestijd: 1 minuut
Hoe kan het gebeuren dat u net overgestapt bent, maar dat het maandelijkse termijnbedrag toch hoger wordt? Dit lijkt niet logisch. Toch zijn er wel goede redenen voor. Gaslicht.com legt het graag uit.
Vaste prijs blijft toch gelijk?
U bent overgestapt van energieleverancier en heeft gekozen voor een contract met vaste prijs. Daar heeft u nu veel profijt van, want de variabele prijzen stijgen fors per 1 januari 2019. En uw vaste prijs blijft natuurlijk gelijk. Een goede keuze dus. Toch heeft u waarschijnlijk bericht gehad van uw energieleverancier dat uw termijnbedrag verhoogd wordt. Hoe zit dat?
Forse stijging overheidsheffingen
De energieprijs bestaat ook uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. De overheidsheffingen stijgen fors komend jaar. Daarom heeft uw energieleverancier uw termijnbedrag uit voorzorg aangepast. Ook uw verbruiksgegevens hebben ze hierin meegenomen. Zo worden verrassingen op de jaarafrekening voorkomen.
Energiebelasting 2019 berekenen: rekentool
Bijna de helft van de energierekening bestaat straks uit overheidsheffingen en netbeheerkosten. Vul onze rekentool in en zie wat de belastingverhoging voor u betekent in uw termijnbedrag.
Ik ben Marion, sinds eind 2013 werkzaam voor Gaslicht.com. Momenteel ben ik als Coördinator Site Information verantwoordelijk voor alle contractinformatie op de website. Ik zorg er dagelijks met mijn team voor dat de acties op de website up-to-date zijn. . Onze taak is om ervoor te zorgen dat energiecontracten duidelijk en overzichtelijk op onze website staan. Het is leuk om te zien dat consumenten door onze website kunnen zien hoeveel ze wel niet kunnen besparen door over te stappen. Overstapper blij, ik blij!
Reacties (1)
Hoi
Ik heb een vast contract van 3 jaar . Mag mijn energieleverancier de maand bedrag verhogen omdat de belasting omhoog gaat? Mogen ze de belasting door berekenen?
Want het is toch een vast contract? Dus vast bedrag
Met vriendelijke groet.
Linda zomer
Energieleveranciers verhogen het maandbedrag uit voorzorg, omdat de overheidsheffingen fors stijgen in 2019. Ze doen dit om te voorkomen dat u teveel moet bijbetalen op uw jaarafrekening. Bij een vast contract staan alleen de leveringstarieven vast, deze mogen dus niet wijzigen gedurende de looptijd van uw contract.
Laatste nieuws
-
Netbeheerkosten in 2025 gemiddeld met 76 euro omhoog
19 december 2024 De netbeheerkosten voor 2025 zijn bekend. De stijging varieert op jaarbasis van € 32 bij Westland to...
-
ACM: leveringstarieven en netbeheerkosten stijgen, energiebelasting daalt
13 december 2024 De leveringstarieven van vaste en variabele tarieven zijn deze maand licht gestegen. Zo ook de netbe...
-
Stroomprijs dynamische contracten bereikt recordhoogte
12 december 2024 Gister was de dynamische stroomprijs historisch hoog. Vandaag is de prijs per kWh uur zelfs 50% hoge...
-
De 5 meestgestelde vragen over dynamische energiecontracten
10 december 2024 Is een dynamisch energiecontract wel zo goed voor uw portemonnee? Voor wie zijn dynamische tarieven ...
-
ACM trekt vergunning HEM per direct in - wat betekent dit voor u?
9 december 2024 De ACM trekt de vergunning van HEM per direct in. HEM verkeert in ernstige financiële problemen en i...