Velen kiezen van ander stroombedrijf
door Jeanet Woldring 5 reacties Leestijd: 2 minuten
Het overstappen naar een andere energieleverancier is dit jaar ongekend populair. Dat stellen de prijsvergelijkers op internet vast.
Het aantal Nederlanders dat via Gaslicht.com en Energiewereld.nl een ander energiebedrijf koos, lag dit jaar 35 procent hoger dan in dezelfde periode in 2007, zegt eigenaar Ben Woldring van deze sites. Ook Arjin van As van Energieprijzen.nl ziet een stijging die volgens hem ‘zeker boven de tien procent uitkomt’.
Eén van de oorzaken is volgens Woldring de stijging van de nota die op 1 januari 2009 wordt voorzien. Nuon gaf als eerste leverancier een indicatie van haar nieuwe tarieven. Deze resulteren voor een gemiddeld gezin in een plus van 160 euro op jaarbasis. ,,Ik durf absoluut te stellen dat andere energiebedrijven niet veel van die stijging zullen afwijken,’’ zegt Woldring. Arjin van As is daarvan overigens nog níet overtuigd.
Mensen gaan kennelijk nu al kijken of het goedkoper kan, zegt Woldring. En het mooie is, volgens hem, dat het kán. Het verschil tussen de vijf goedkoopste leveranciers en de standaardproducten bij de drie traditionele energiebedrijven ligt volgens Woldring tussen de 230 en 280 euro op jaarbasis.
Bron: Algemeen Dagblad
Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.
Reacties (5)
Het is te gek voor woorden dat de prijzen, gezien de huidige energieprijs, omhoog gaan. Maar de mensen hebben dat zoch zelf aangedaan. Indien iedereen variabele contracten zou hebben afgesloten, ou de noodzaak van het op lange termijn vastleggen van de energie door de energiebedrijven niet nodig zijn.
Dus: omdat iedereen te bang was voor de toekomst, heeft men zichzelf feitelijk in de eigen voet geschoten.
Nu kan iedereen dit wel crimineel vinden, maar hier problemen mee hebben is je ogen gesloten houden voor de werkelijkheid. Het is algemeen bekend dat de prijzen een half jaar van te voren worden vastgelegd op basis van de dan geldende olie/gas prijzen. En die waren hood afgelopen zomer.
Iedereen il dat de bedrijven de prijzen naar beneden bijstellen wanneer de olieprijs lager is. Dit betekent dat ze ook naar boven bijgesteld kunnen worden wanneer de olieprijs hoog is.
Dit heet economie. Natuurlijk heb je zelf in de hand hoe je afrekening er over een jaar uitziet. Zelf minder verbruiken.
Ik vind het belachelijk in deze tijd dat de olie prijs om laag gaat en de energiebedrijven hun prijzen verhogen.Wat doet Den Haag niets.Burgers moeten het gelach weer betalen.De Gemeenten zijn ook de boosdoeners,want die zijn ook aandeelhouders, die hebben baat bij een hoge energierekening.Komt er meer geld in kas.
Volgens B.w is het een fluitje van een cent om over te stappen.zonder omkijken.dus zou het zo moeten zijn?
Alleen die verrekte staat en provincie willen hun verkwanselde geld weer terug stelen. alles moet zuiniger en minder energy verkopen voor hogere kosten.uiteindelijk zou het midden volgend jaar weer omlaag moeten?? want de olie prijs is zeer laag en zal komende tijd wel zo blijven want economische herstel is ver weg.en het ergste moet nog komen.
Grtz/..
Ik vind het crimineel om de energieprijzen nu te verhogen. Ik heb er geen goed woord voor over hoe dit berekent word. Provincies zijn groot aandeelhouders en potten alles op (al dan niet bij Ice-save) geef de burgers dit geld terug, goed voor de economie
Laatste nieuws
-
Dit zijn de goedkoopste energiecontracten van januari 2025
6 januari 2025 Wij zetten elke maand de goedkoopste vaste, variabele en dynamische contracten voor u op een rij. Di...
-
Netbeheerkosten in 2025 gemiddeld met 76 euro omhoog
19 december 2024 De netbeheerkosten voor 2025 zijn bekend. De stijging varieert op jaarbasis van € 32 bij Westland to...
-
ACM: leveringstarieven en netbeheerkosten stijgen, energiebelasting daalt
13 december 2024 De leveringstarieven van vaste en variabele tarieven zijn deze maand licht gestegen. Zo ook de netbe...
-
Stroomprijs dynamische contracten bereikt recordhoogte
12 december 2024 Gister was de dynamische stroomprijs historisch hoog. Vandaag is de prijs per kWh uur zelfs 50% hoge...
-
De 5 meestgestelde vragen over dynamische energiecontracten
10 december 2024 Is een dynamisch energiecontract wel zo goed voor uw portemonnee? Voor wie zijn dynamische tarieven ...